logo erkend museum logo KBC
 

Expo - Straks

The Sky is the Limit.
Het landschap in de Nederlanden.
Museum Rockoxhuis in samenwerking met het KMSKA en Staatliche Kunstsammlungen Dresden.

van 25 maart tot en met 2 juli 2017

patinir christoffel p41In de loop van de 16e eeuw maakt de schilderkunst een revolutie door. Nieuwe genres, waaronder het landschap, veroveren de kunstmarkt en belanden in de verzamelingen van rijke patriciërs, handelaars en edellieden. Landschappen dienen als achtergrond voor Bijbelse of mythologische taferelen, maar schilders leven zich met het nieuwe genre ook uit om oneindige variaties op stadsgezichten, gebergten, panorama’s, helletaferelen en zeelandschappen te creëren.

Een van de pioniers van het Vlaamse landschap is Joachim Patinir. Pieter Bruegel de oude schildert rond het midden van de 16e eeuw wereldlandschappen. In de 17e eeuw brengt Rubens met zijn liefde voor het platteland, zijn panoramische blik en kleurrijke pallet het landschap opnieuw onder de aandacht.

De tentoonstelling is samengesteld uit bruiklenen van de Gemäldegalerie Alte Meister Dresden, die in het najaar 2016 een belangrijke tentoonstelling aan dit onderwerp wijdt, aangevuld met landschapsschilderijen uit het KMSKA en het Rockoxhuis.

  

Museum Rockoxhuis:

Keizerstraat 12 2000 Antwerpen

Tel + 32 3 201 92 50

inforockoxhuis@kbc.be

Open:

dinsdag tot zondag van 10 tot 17 uur

Toegangsprijzen:

8 euro, 6 euro of gratis

Rondleidingen in Het Gulden Cabinet:

Tel + 32 3 224 95 61

publiekswerking@kmska.be

 

 

Praktische info