logo erkend museum logo KBC
 

Expo - Publicaties

Kunstboek - 500 jaar verzamelen in Antwerpen, een passioneel verhaal.

500jaar verzamelen n

Het Gulden Cabinet is een ode aan verzamelaars. Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) en het Rockoxhuis verbeelden een fictieve Antwerpse kunstverzameling uit de Gouden Eeuw, een tastbaar musée imaginaire.

Dit kunstboek gaat een stapje verder en stelt elf Antwerpse kunstverzamelaars voor die in al hun diversiteit en met hun specifieke visie en interesse, over een periode van vijf eeuwen, belangrijke kunstverzamelingen hebben vergaard en daarmee hebben bijgedragen tot de roem van Antwerpen. Uiteraard telde Antwerpen veel meer dan de elf verzamelaars die hier in dit boek voorgesteld worden. Het is slechts een greep uit de rijkdom die achter de gevels van rijke burgerwoningen verscholen zat.

Het boek is te koop aan de balie van het Rockoxhuis :

Malou van de Mussen
(foto boek)

fto publicaties malouvandemussenEen nieuwe historische roman van Noëlla Elpers, voor tieners en ouder. Malou van de Mussen speelt als maartje een rol de patriciërswoning van Nicolaas Rockox. De tuin van het mooie burgemeestershuis is voor haar een plek om te verwijlen, om te genieten en te dromen.

Het boek is te koop aan de balie van het Rockoxhuis: 

 

 ......................................................................................

Biografie Leen Huet en Jan Grieten
"Nicolaas Rockox Burgemeester van de Gouden Eeuw "

fto publicaties nicolaasrockoxDe kunsthistorici Leen Huet en Jan Grieten hebben een nieuwe biografie over Nicolaas Rockox gescheven, een biografie die deze 17de-eeuwse patriciër in een hedendaagse context plaatst. Deze nieuwe publicatie is meteen getuige dat in die tijd sociaal engagement, mecenaat en maatschappelijk verantwoord ondernemen eveneens troeven waren om een stad zijn kwaliteitlabel te geven. De auteurs hebben hiervoor diverse archieven uitgepluisd en zijn nog verrassende details op het spoor gekomen. De Rockox-biografie is enkel in het Nederlands uitgegeven bij Meulenhoff / Manteau – Antwerpen.

Het boek is te koop aan de balie van het Rockoxhuis:

Praktische info