logo erkend museum logo KBC
 

Museumles 'Kunst kijken'.

Voor 1e, 2e en 3e graad

Tijdens de museumles 'Kunst kijken' in Het Gulden Cabinet worden leerlingen gestimuleerd en geprikkeld om actief te kijken naar en in dialoog te treden met kunstwerken uit de late middeleeuwen, de renaissance en de barok.

Dit is geen klassieke rondleiding waarbij er enkel naar de gids moet geluisterd worden, maar een interactief kijktraject waarbij de leerlingen onder begeleiding van een gids zelfstandig opdrachten uitvoeren en zo beschouwend, actief en creatief de taal van het beeld verkennen. museum-les-kunst-kijken

De leerlingen worden in kleine groepjes verdeeld.  Elk groepje analyseert aan de hand van een kijkwijzer een kunstwerk en verkent zo al doende de verschillende componenten van een schilderij.  Bijkomende muzische opdrachten zorgen voor een ervaringsgerichte en actieve kunstbeleving. Zo ligt de klemtoon niet enkel op het cognitieve niveau, maar ook op het zintuigelijke, affectieve, communicatieve en esthetische.  De leerlingen kijken, zoeken, filosoferen, associëren en beleven.

De gids fungeert hierbij als coach die de leerlingen stimuleert, uitdaagt, prikkelt en dialoog op gang brengt.  Hij/zij begeleidt de jongeren in dit kijktraject, vult hun verhaal aan en corrigeert waar nodig.

Praktisch.

Doelgroep: alle graden van het secundair onderwijs.

Duur : 1,5 uur.

Prijs : € 50 per groep van maximaal 20 leerlingen.

Reserveren is noodzakelijk en kan via het KMSKA, afdeling Educatie

Tel + 32 3 224 95 61
Fax + 32 3 248 08 10

publiekswerking@kmska.be